Asperges

Het officiële aspergeseizoen start de tweede donderdag van april en duurt tot 24 juni (St Jan). Er bestaan diverse aspergerassen waaronder de Avalim, Backlim, Gijnlim, Grolim en Herkolim. De asperge is een meerjarige plant, die ongeveer 10 jaar achtereen op hetzelfde veld wordt geteeld. Er is een witte en groene aspergesvariant. De eerste is onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de tweede heeft wel de zon gezien. De asperge gedijt het beste in warmte en heeft voldoende vocht nodig. De kop van een verse asperge dient gesloten te zijn en een verse asperge is lichtglanzend en wit van kleur.

Typische kenmerken van de verse asperge zijn dat ze piepen wanneer je ze tegen elkaar aanwrijft en een speciaal geurtje achterlaten in urine. Dit gebeurt bij ongeveer de helft van de asperge-eters. Deze typische geur komt door de aanwezigheid van zwavelhoudende sporen in de aspergeplant. Asperges bevatten 2 elementen; calcium en asparaginzuren, die de werking van de nieren bevorderen. De beste kwaliteit asperge is de dubbel A - kwaliteit. Deze AA asperges hebben gemiddelde een lengte stengel van 19-22 cm en doorsnee van 20 à 28 mm

Bij ons kunt u terecht voor perfect geschilde asperges die wij ook houdbaar voor u kunnen verpakken.
Veel mensen zien op tegen het schillen, iets wat tijdrovend en nauwkeurig werk vereist. Door onze professionele schilmachines garanderen wij de best geschilde asperges mogelijk.
Door het gebruik van onze speciale verpakking ervaart u daarnaast nooit kwaliteitsverlies, zodat u snel van de meest verse en perfect geschilde asperges kunt genieten.